U wordt uitgenodigd om 4 eieren van uw ras in te zenden om ze door een deskundige eierenkeurmeester te laten keuren zijn. 

De eierenkeuring gaat volgens de Nederlandse standaard.

Gevraagd worden collecties van 4 eieren op een bordje. Op 1 ei mag u met potlood een kruisje zetten op de bolle kant, dit ei wordt dan intern gekeurd. (Tip, het verste ei geeft hierbij vaak het beste resultaat).

Wat voegt een eierenkeuring nou eigenlijk toe?

Een eierenkeuring heeft als uitgangspunt, hoe behoort een goed broedei te zijn. Bij een keuring kan een goede keurmeester het publiek uitleg geven en vragen beantwoorden over het ei en dan speciaal het broedei, het broedproces, kloeken en broedmachines.

De keuring gaat op punten waarvan de verdeling als volgt is:

Externe, interne keuringen als uniformiteit van de collectie (vorm, kleur, grootte en structuur).

De eieren aanleveren in een kartonnen eierdoosjes,  met de punt naar beneden, vermelding van naam van de inzender, rad, kleurslag en vermelden of het grote of krielen zijn. Het ei voor de inwendige keuring mag de inzender markeren met een potloodkruisje. Inschrijfgeld eierkeuring €  3.75 per 4 eieren.

De eierkeuring zal plaatsvinden op:
zaterdag 8 oktober om 13.00 uur

Opgave via het inschrijfformulier die speciaal is voor de eierkeuring is bestemd. U kunt online niet u eieren aanmelden voor de eierkeuring.